Om oss

>Om oss
Om oss 2019-10-22T13:23:17+00:00

Campus Helgelands visjon er å være en motor for kompetanse, utvikling og nyskaping på Helgeland, og et nasjonalt forbilde på samhandling mellom utdanning og arbeidsliv. Her har Nord Universitet og Universitetet i Tromsø etablerte faste studietilbud, i tillegg til en samlokalisering med bibliotek, karrieresenter og et spennende vekstmiljø bestående av private bedrifter. Foruten universitetene er Karrieresenteret, Opus Rana, Rana Bibliotek, Nordland Fylkesbibliotek, Universitetsbiblioteket, Rana Utviklingsselskap, Ranaregionen Næringsforening og Kunnskapsparken Helgeland sammen med flere spennende aktører samlokalisert i Campus Helgeland.

Nord universitet er er etablert i Campus Helgeland og ble dannet 01.01 2016 gjennom en sammenslåing av Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag. Nord universitet tilbyr utdanninger på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Det tas årlig opp studenter til mer enn 180 studier innenfor både profesjonsutdanning og teoretiske disiplinfag. Nord universitet har rundt 1200 ansatte og 12 000 studenter fordelt på studiestedene Stokmarknes, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal. Med nærhet til samfunns- og arbeidsliv skal Nord universitet bidra til å løse regionale, nasjonale og globale utfordringer.

I Campus Helgeland kan de tilby  flere bachelorstudier , årsstudier, MBA, og enkeltemner innen flere fagdisipliner i tillegg til flere tilbud innen etter og videreutdanning.

Campus Helgeland ligger midt i sentrum av byen Mo i Rana, nært til teater, kino, restauranter, trimsenter, badeland, kjøpesenter med kort vei til store idretts- og friluftsanlegg. Regionen byr på utallige muligheter for turer både til fjells og til havs, og fine opplevelser knyttet til store festivaler.

Dette er et robust og attraktivt student- og fagmiljø som samhandler tett med et sterkt og utviklingsorientert vekstmiljø.