Som student i campus Helgeland har du et bredt spekter av fritidsmuligheter i regionen. Rundt byen er det en rekke sentrumsnære turløyper og fritidsparker som er et godt utgangspunkt for hyggelige aktiviteter sammen med dine medstudenter. Her kan Klokkerhagen elvepark være verdt turen i seg selv, med muligheter for fotball, volleyball, elvepadling, sykling eller en løpetur. Vinterstid brukes dette området som utgangspunkt for skiturene.

I tillegg til friluftsområder kan Mo i Rana by på flere topp moderne idrettsanlegg til bruk sommer og vinter, her kan nevnes Moheia fritidspark, Sagbakken stadion med muligheter for friidrett og fotball, Skillevollen idrettspark med muligheter for langrenn, skiskyting og alpint/snowboard og golfbanen på Alteren.

I løpet av året arrangeres det en rekke festivaler i og rundt Mo i Rana. Noen av disse er:

I tillegg til et rikt festivaltilbud holder Nordland teater og Åarjelhsaemien Teatere til i Mo i Rana og tilbyr en rekke teaterforestillinger året igjennom.

I nær tilknytning til Campus Helgeland ligger kino,  restauranter og utelivsfasiliteter. Her er det muligheter for et variert og godt tilbud for enhver smak.

Sjekk program kino